Rode biet

Rode biet

Onze producten

Zilveruitjes
Augurken
Kappertjes
Atjar
Rode biet
Rode kool

De rode biet wordt in de volksmond ook wel kroot genoemd. In de 16e eeuw heeft men rode bieten leren kennen als een lekkere, voedzame groente. Er bestaan verschillende soorten bieten, namelijk zomer- en winterbieten. Laatstgenoemde is de soort die wordt verwerkt bij Mattheeussens-Wido BV. Waar bieten bekent zijn als een bolvormig gewas, zijn de rode bieten die Mattheeussens-Wido B.V. verwerkt langwerpig. Deze vorm zorgt ervoor dat we mooie, ronde, egalere schijfjes krijgen als we deze gaan snijden.

Mattheeussens-Wido B.V. laat haar bieten bij gespecialiseerde, geselecteerde telers telen. Na levering worden ze gekookt en gewassen, waarbij ze van hun schil worden ontdaan. Vervolgens worden ze gesneden en in glazen potten ingelegd in een opgiet van water, azijn, suiker, zout met of zonder een natuurlijke aroma, waarna ze worden gepasteuriseerd, zodat ze lang houdbaar zijn en we het gehele jaar van dit unieke product kunnen genieten.