Over Mattheeussens-Wido B.V.

Mattheeussens-Wido B.V. is een producent en leverancier van groenteconserven, waarbij we ons voornamelijk richten op zuurwaren. Ons assortiment bestaat o.a. uit augurken, zilveruitjes, traditionele uien, rode bieten, rode kool, atjar tjampoer en andere salades, allen geconserveerd met een eigen opgiet en verpakt in een glazen pot.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot ca. 1850, Cornelis Mattheeussens begon met aankoop, drogen en verhandelen van groene cichorei (peekoffie). Na 1920 deden mosterd en piccalilly hun intrede. In 1968 viel het doek voor de peekoffie en werd de overstap gemaakt naar de producten die tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd worden. Deze overstap ging gepaard met de verandering van de bedrijfsnaam, N.V. Wed C. Mattheeussens & ZN werd Mattheeussens-Wido B.V. Momenteel is de leiding in handen van de 4e en 5e generatie, vertegenwoordigd door dhr. R.E.A. (Raymond) Mattheeussens en dhr. C.J.A.M. (Cees) Mattheeussens.

Ondanks dat we producten verkopen onder de merknaam ‘Mado’, een samenvoeging van de eerste en laatste twee letters van de bedrijfsnaam, wordt meer dan 95% van de omzet behaald via andere (huis)merken, die geleverd worden aan zowel familiebedrijven als aan grote nationale en internationale supermarktketens. Zo leveren we binnen Nederland en België ca. 70% van alle private label zuurwaren. Dit is een dekkingsgraad waar we zeer trots op zijn, maar tegelijkertijd realiseren we ons dat de wij en onze handelspartners keer op keer een topprestatie moeten leveren om het vertrouwen van de klanten te bevestigen en de verwachtingen waar te maken. Dankzij de inzet van alle partijen slagen we hier al vele jaren in en behoren we tot de gevestigde orde binnen ons segment.

Mede dankzij de investeringen die we in de loop der jaren gedaan hebben beschikking we over een uiterst moderne productielijn voor het verpakken van glazen potten in (kartonnen) trays. Met deze productielijn zijn we niet alleen in staat om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die geëist worden door onze klanten, maar kunnen we tegelijkertijd ook een eerlijk en concurrerend product op de markt brengen. Uiteraard kunnen we alleen het beste uit onze machines halen als de medewerkers deze ook volledig onder controle hebben. Onze medewerkers hebben in de loop van de jaren dan ook veel ervaring, kennis en kunde opgedaan.

Naast investeringen op het gebied van productie nemen we ook de tijd om goede relaties op te bouwen met sterke en betrouwbare handelspartners. Aan de verkoopzijde zorgen we hiermee voor rust en zekerheid binnen het bedrijf en aan de inkoopzijde zijn deze partners essentieel om de langetermijnvisie waar te maken en onze klanten optimaal te kunnen bedienen.

Bedrijfsfilm Mattheeussens-WIDO BV