Verpakkingen

Mattheeussens-Wido B.V.  heeft één productielijn die is gericht op consumentenverpakking. Wij verpakken onze producten in glazen potten, onder vacuüm gesloten met een metalen twist-off cap. Hierna worden de producten gepasteuriseerd zodat het product lang houdbaar blijft. Vervolgens worden de potten geëtiketteerd en zoals gewenst,  in trays met of zonder folie verpakt, waarna de trays volledig automatisch op pallets van 1.200 x 1.000 of  1.200 x 800 worden gezet en de pallet wordt gewikkeld. Nadat de pallets voorzien zijn van een palletsticker worden ze, gereed voor transport, opgeslagen in het magazijn.

Glas

Wij gebruiken alleen eenmalig glas dat word aangekocht bij West-Europese glas fabrieken die werken onder de hoogste kwaliteit controle en certificeringen. Op onze productielijn kunnen we onze machines voorzien van verschillende sets zodat we een grote verscheidenheid aan potten, variërend in zowel inhoud als model, kunnen aanbieden.

Glazen pottenGlazen potten Glazen potten

 

Caps

Wij gebruiken metalen twist-off caps van een betrouwbare internationale speler die zijn sporen heeft verdiend. De twist-off cap is een metalen gelakte cap met een compound aan de binnenkant. Dankzij deze cap is een pot, nadat hij is geopend, met een simpele draaibeweging makkelijk weer te sluiten. Deze caps kunnen wij in verschillende kleuren en bedrukkingen leveren.

Etiketten

Wij hebben twee verschillende typen etiketteermachines. De eerste is een etiketteermachine waarmee we de standaard papieren etiketten, welke via een lijmsysteem op de potten kleven, verwerken. Met deze machine kunnen we etiketten in vele verschillende formaten verwerken, hetgeen ons zeer flexibel maakt. De papieren etiketten kopen we in bij een gespecialiseerde Nederlandse drukkerij met jarenlange knowhow en die in het bezit is van 5 en 6 kleurenpersen en computergestuurde offsetpersen van de nieuwste generatie. Met een eigen pre-press en after-press afdeling verzorgen zij de etiketten voor ons van a tot z.

Naast het een etiketteermachine voor papieren etiketten kunnen wij onze potten ook voorzien van zelfklevende etiketten. De etiketteermachine die we hiervoor gebruiken maakt het mogelijk om op grote snelheid de potten te voorzien van bedrukte stickers. Deze exclusieve, doorzichtige, plastic etiketten staan ook bekend onder de naam no-label-look etiketten.

Trays

We hebben een zeer moderne en flexibele tray-inpakker waarmee we potten in kartonnen trays van een paar centimeter hoog tot een hoogte van ca. 10 cm kunnen inpakken, met of zonder krimpfolie. Wij maken gebruik van blanco trays en allerlei bedrukte trays, afhankelijk van de wens van de klant.

Mattheeussens-Wido B.V. maakt uitsluitend gebruik van FSC gecertificeerd golfkarton.

Mado_029  Mado_036  Mado_042