Zilveruitjes

Zilveruitjes

Onze producten

Zilveruitjes
Augurken
Kappertjes
Atjar
Rode biet
Rode kool

Zilveruien zijn een typisch Nederlands product en worden al meer dan 100 jaar in Nederland  verbouwd.  Ze worden geoogst van eind juli tot eind augustus/begin september. Veruit het grootste deel van de zilveruien die wereldwijd worden verhandeld zijn van Nederlandse oorsprong. Zilveruien worden heel dicht bij elkaar gezaaid en groeien in een dikke mat kort onder het maaiveld.

De naam zilverui komt van de glazige vorm en de zilveren gloed van het uitje, dit krijgt hij van de azijn waarmee de zilveruitjes ingemaakt worden. Er zijn vele verschillende maten waarin de zilverui gekocht kan worden, dit varieert van 10-14 mm tot 28-32 mm en 32+. De maat die we in Nederland het vaakst tegenkomen zijn de maten 10-14 mm, 14-16 mm en 16-18 mm. De grotere maten worden vooral in Groot-Brittannië geconsumeerd.

Amsterdamse uitjesNaast verschillende groottes zijn zilveruitjes ook in meerdere smaken verkrijgbaar. Zo zijn er zoetzure, zure, maar ook gekleurde zilveruitjes, waarvan de Amsterdamse uitjes de bekendste zijn.

De zilveruien worden geschild, gesorteerd en gewassen aangeleverd, waarna ze door Mattheeussens-Wido B.V.  in een typische opgiet van water, azijn, (suiker), zout en natuurlijke aroma’s ingelegd worden in glazen potten. Vervolgens worden ze gepasteuriseerd, zodat ze lang houdbaar zijn. Hierdoor krijgen ze hun unieke smaak. Zilveruitjes zijn een heerlijke toevoeging aan een frisse salade, ze bevatten namelijk veel vitamines en weinig calorieën. Daarnaast zijn ze ook zalig bij bijvoorbeeld een kaasplankje of bij een lekker stuk vlees of vis!